top of page
Search
  • Writer's pictureDorte Olivarius Koustrup

Opmærksomhed på dine tanker...

Hvordan du kan ændre en genstridig tankestrøm ved at observere dine tanker

Kender du det at være til et arrangement, hvor du føler du ikke passer ind...?


Jeg var for nyligt til et arrangement, hvor jeg bemærkede, at min tankestrøm ikke gavnede mine bordherrer, arrangementet og mig. Tanker om ikke at høre til, at alle andre i stigende grad øgede alkoholindtaget (jeg indtager generelt meget lidt), at jeg var placeret dårligt, etc., startede med at florere i mit sind.


Pludselig observerede jeg disse tanker og bemærkede, hvordan de absolut ikke gjorde noget godt for mig. Jeg kunne mærke, hvordan energien stille og roligt fossede ud af mig, og hvordan tristhedens så småt begyndte at melde sig


Det var her, at jeg stillede mig selv dette spørgsmål "Dorte, ønsker du, at dine tanker skal ødelægge aftenen, eller kan du vælge en anden vej...?"


Jeg valgte den anden vej. Jeg begyndte med at sende venlighedstanker til min bordherre, som var meget stille (sikkert fordi han kunne mærke mit fravær...) . Jeg gentog disse sætninger i stilhed inde i mig "Må du få en god aften" "Må du finde glæde midt i det her"....og så besluttede jeg mig for at stille ham en masse spørgsmål om hans liv, familie og job. Samtalen blev meget berigende og aftenen virkelig god.


Vi kan alle påvirke vores eget liv meget mere end, vi aner. Det kræver "bare" mindfulness - en opmærksomhed på, hvad der foregår lige nu i vores sind. Hvis vi formår at opdage tankerne, inden de får os ned med nakken, har vi mulighed for at tage et andet valg. Mit valg om at sende venlighedssætninger til min bordherre og lytte interesseret til hans liv gjorde, at aftenen blev vældig god og interessant.


MERE GLÆDE - FÆRRE BEKYMRIMGER

- 10 ugers mindfulness forløb starter 15. september
Vil du gerne have mere glæde ind i din hverdag? og have et liv med færre bekymringer, mere livsglæde, ro og robusthed og måske lære at se glasset halvt fyldt i stedet for halvt tomt?

Igennem 10 uger vil du via mindfulness blive trænet i at finde mere glæde i livet. Vi mødes to timer en gang i ugen, og du vil blive opfordret til at meditere og lave øvelser derhjemme igennem forløbet


Kurset starter tirsdag den 15.september kl. 17:00-19:00 og forstætter til tirsdag den 24. november (ingen undervisning i efterårsferien)


Prisen for kurset er kr. 2.995,-


20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page